Groen schoolplein voor de Johannes Postschool Hazerswoude.

Posted on Leave a comment

In 2013 hebben wij de opdracht gekregen om de aanleg van een nieuw schoolplein te realiseren voor de Johannes Postschool in Hazerswoude dorp. De school had er voor gekozen om een groen schoolplein aan te leggen, een project dat goed bij onze visie past.

Een groen schoolplein aanleggen betekende voor ons dat we gebruik maakten van natuurlijke materialen. Daarnaast zijn er veel soorten planten gebruikt ten behoeve van de biodiversiteit. Tenslotte zagen we de uitdaging in het hergebruik van de aanwezige materialen. Zo hebben we alle aanwezige stoeptegels op een creatieve wijze verwerkt in allerlei stapelmuurtjes en zitranden en de betonnen zandbakken hebben een tweede leven gekregen als verhoogde plantenbakken. Voor een indruk, bekijk ons fotoalbum.

Wat eerst een kaal betonnen plein was, is nu omgetoverd tot een schoolplein met een natuurlijke uitstraling waar kinderen weer uitgedaagd worden en nog meer speelplezier beleven.